30. juni 2011

Kongens Tale

" Når den eldste broren i 1936 fraiser seg tronen etter at deres far dør, sier Bertie motvillig ja til å tiltre som konge i det britiske riket. Han tar navnet Kong Georg VI. (den femte.) Samtidig har han truffet talepedagogen Lionel Louge (Geoffrey Rush) sommed sine utradissjonelle metoder forsøker å finne løsningen på kongens stamming.


Englan står foran en ny verdenskrig, og det hele når sitt klimaks når den nye kongen må gi sin livs tale - for å bygge opp styrke og mot i nasjonen. I rollene møter vi Colin Firth (Bertie/KOng Georg 6.), Geoffrey Rush (talepedagogen Lionel Loge) og Helena Boham Carter (Kongens kone), førstnevnte Oscarvinner for beste mannlige hovedrolle."

Dette er det som står bakpå coveret til filmen "Kongens Tale". FIlmen er utrlolig bra å den båre MÅ sees! Filmen har bare femmere og seksere. Den er bare helt fantastisk! Jeg klarer ikke beskrive den med de rette ordene.  Klikk her for trailer.



¨


SÅNN!

29. juni 2011

Fisk fra havet, rett i stekepannen også i munnen.

Når man er ute på sjøen så er det jo nesten en selvfølge å fiske. Ihvertfall hvis man har garn og fiskeutstyr da... Det har jo vi så fisking ble det. Ja, vi fikk tilogmed fisk tenk. Og jeg dro dem opp. (litt stolt)

Vi fikk tre makrell. Det er vel egentlig ikke så mye mer å si om det. Så er kommer bildene:

Jeg fisker.

Jeg har fått fisk!
Fisken er klar til sitt siste kyss

Kysser fisken farvell
Hadet...

SÅNN!

Sommeren på havet

Nå er det sommerferie. Siste dag på barneskolen er over og det ble en del tårer på alle. Jeg dro samme dag som skolen var ferdig. Jeg skulle til båten med pappa. Bergen er stedet reisen skal ende opp.
Vi var sånn passe heldige med været de første dagene. Men da vi kom til Kristiansand og oppover begynnte regnet å komme...

Vi har hatt det utroligt koselig. Jeg har sovet overreaskende mye på dagene hvor vi har seilt. Det lengste strekket gikk på 9 timer. Ganske lenge egentlig. Men med Harry Potter bok gikk det bra!

Nå som jeg sitter og skriver dette her befinner jeg meg i Egersund. Været er kaldt og vått. Ikke akkurat sommervær.

På disse bildene kan dere jo se hvordan det har forandret seg:








SÅNN!